Intervju: Lovro Peterlin

V zelo kratkem času smo prilagodili načine dela, potrošniške navade smo poenostavili, fokusiramo se na koriščenje digitalnih rešitev. Naše razmišljanje je prilagojeno na iskanje hitrih, agilnih rešitev.

Glede na vaše dolgoletne izkušnje lahko našim udeležencem ponudite zelo raznoliko poslovno vsebino. Česa konkretneje se boste dotaknili tekom vaše prezentacije?

Čas v katerem poslujemo in živimo je praktično čez noč spremenil modele poslovanja, vedenjske vzorce in pričakovanja strank. Digitalizacija je dobila nepričakovan pospešek, pogledali bomo najbolj konkretne trende in izzive s katerimi se ukvarjamo.

Kot glavni direktor za marketing, prodajo in odnose z uporabniki zelo dobro poznate vzorce obnašanja strank. Je Covid na tem področju prinesel kakšne spremembe?

Potrebe in razmišljanje uporabnikov se je spremenilo, končni rezultat bomo dejansko razumeli in ovrednotili šele čez nekaj let. Prve prilagoditve, ki smo jih naredili v A1 Slovenija pa kažejo, da gremo v pravo smer, pravzaprav znamo že od nekdaj dobro prisluhniti uporabnikom.

Kakšni bodo po vašem mnenju trendi v QSR industriji?

Pojem »hitre prehrane« v zadnjih letih izgublja pregovorno slabšo kvaliteto hrane. Verjamem v lokalno pridelavo kvalitetne hrane, tudi podpiranje lokalne industrije. Verjamem v nadaljnji razvoj trajnostne filozofije, tudi prilagajanje vedno večjemu številu potrošnikov, ki so vegani ali vegetarijanci. V zadnjih letih je v vaši branži pomembna digitalizacija, sploh v današnjem času je ta v kombinaciji z dostavo na dom dala novo dimenzijo poslovanja.

Menite, da bo "korona kriza" imela dolgoročen vpliv na to kako ljudje razmišljamo?

Korona kriza je za večino ljudi nova in prva taka preizkušnja v življenju. V zelo kratkem času smo prilagodili načine dela, potrošniške navade smo poenostavili, fokusiramo se na koriščenje digitalnih rešitev. Naše razmišljanje je prilagojeno na iskanje hitrih, agilnih rešitev. Večji poudarek dajemo izkušnji in dodani vrednosti. Prilagoditev na to bo razlikovalo uspešna podjetja od ostalih.

Glede na to, da delate čez cesto poslovalnice Subway BTC, ste že kdaj zašli po najboljši sendvič v mestu? Kateri je vaš najljubši?

Ob polnem koledarju tudi meni kdaj ostane za obrok bolj malo časa in Subway čez cesto je praktična rešitev. Težko izberem svojega favorita, prav mi pride širok nabor kombinacij sestavin, ki jih praviloma sestavijo v vsakič drug sendvič.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *